Skoči do osrednje vsebine

Generalni direktor mag. Miran Mihelič na »nadomestnem« Tradicionalnem slovenskem zajtrku z osnovnošolci

Generalni direktor Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, se je danes udeležil Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki ga obeležujemo vsako leto v oktobru, zaradi znane epidemiološke situacije pa je danes organiziran kot »nadomestni«. Ob tej priložnosti je obiskal Podružnično osnovno šolo v Dolenji vasi, katero je tudi sam obiskoval kot učenec.

Med obiskom in druženjem z učenci, je poudaril: » zajtrk je najpomembnejši obrok jedilnika in primer zdravju koristnih prehranskih navad. Ni pomembno samo, da zajtrkujemo, ampak tudi kaj zajtrkujemo. Zato izbirajmo lokalno pridelano hrano in lokalno predelana živila. S tem ohranjamo slovensko podeželje, slovensko kmetijstvo, podpiramo slovenskega kmeta in slovensko živilsko-predelovalno industrijo«.

Po zajtrku so otroci poslušali predavanje o čebelarstvu in ustvarjali ročna dela na temo čebelarstva in Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Pridružil se jim je tudi generalni direktor mag. Miran Mihelič.

Ne samo danes, tudi sicer posegajmo po lokalno pridelani hrani. Podpirajmo prizadevanja za ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja in pridelavo lokalne hrane.

Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je lani obeleževal že 10. obletnico in se je pričel izvajati v šolah in vrtcih, se zadnja leta obeležuje tudi v drugih ustanovah - na različnih delovnih mestih in pri vsakem od nas doma.

Prav je, da hrano spoštujemo in je ne zavržemo po nepotrebnem. Bodimo pozorni, koliko dela je vloženega v naše jedi - od pridnosti opraševalcev, do kmetov, ki hrano pridelajo in podjetij, ki jo predelajo.

Zato Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja vse iskreno poziva, da zdravo zajtrkujemo, spoštujemo naše podeželje in slovensko hrano ter skrbimo za svoje zdravje.

Generalni direktor z učenci med zajtrkom sedi za mizo v učilnici

Generalni direktor na Tradicionalnem slovenskem zajtrku z učenci | Avtor: ARSKTRP

1 / 3