Skoči do osrednje vsebine

Bilateralno srečanje hrvaškega in slovenskega ministra za zdravje

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes na AVK srečanju gostil hrvaškega ministra za zdravje, Vilija Berošo. Srečanje je nadaljevanje uspešnih bilateralnih srečanj, ki so potekala tekom prejšnjega meseca in doprinesla k uskladitvi pogojev za prehod skupnih meja.
Minister Poklukar in Marta Ciraj_Bilaterala s Hrvaško
1 / 2

Minister Poklukar je predstavil prioritetne teme prihajajočega predsedovanja Svetu EU in predlagal redna bilateralna srečanja za okrepitev komunikacije na vseh ravneh. Hrvaškemu ministrstvu se je zahvalil za konstruktiven dialog preteklega meseca ter dosego končnega dogovora o prehajanju mej. Obenem je Hrvaški čestital tudi za hitro vpeljavo kovidnega potrdila, ki je lahko vzor sosednjim državam.

Hrvaški minister je pozdravil izbiro ključnih tematik slovenskega predsedovanja, saj so le-te bolj aktualne kot kadarkoli prej.

Minister Poklukar je povedal: » Slovenija med prioritete postavlja tudi čimbolj usklajeno odzivanje, vezano na epidemijo in krepitev enotnih evropskih zdravstvenih politik«. Hrvaški minister se je strinjal, da je usklajevanje epidemioloških kriterijev na ravni Evropske unije izredno pomembno.

Ministra sta srečanje zaključila v luči zagotavljanja mobilnosti državljanov, predvsem pa skrbi za njihovo zdravstveno varstvo.