Skoči do osrednje vsebine

Otvoritev potujoče razstave Constructive Alps 2020 Alpske konvencije

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Vabimo vas na otvoritev potujoče razstave Constructive Alps 2020 Alpske konvencije, ki bo v sredo, 9. junija 2021, ob 12. uri v avli Ministrstva za kulturo, Maistrova 10, Ljubljana.

Razstava predstavlja 28 projektov trajnostne gradnje in prenove, ki so bili izbrani na petem mednarodnem arhitekturnem vsealpskem natečaju Constructive Alps izmed 328 prijavljenih projektov. Osemčlanska mednarodna strokovna žirija je pri izboru poleg energijske varčnost upoštevala tudi ekološki, ekonomski, družbeni in kulturni vidik trajnosti. V ožji izbor je bil uvrščen tudi slovenski projekt, prenova starega alpskega skednja v Bohinju, arhitekturnega biroja OFIS arhitekti d.o.o.

Razstava je uvodni dogodek v mednarodno spletno konferenco, ki jo 9. in 10. junija 2021 ob desetletnici mednarodnega arhitekturnega natečaja Constructive Alps organizirata Švicarsko predsedstvo Alpske konvencije in sekretariat mednarodne arhitekturne nagrade za trajnostno gradnjo in prenovo v Alpah. Na njej bodo svoje izkušnje o uspešni gradnji, ki pozitivno prispeva k alpsko podnebje predstavili investitorji in investitorke, arhitekti in arhitektke, načrtovalci in načrtovalke ter uporabniki in uporabnice.

Program in prijavnica na konferenco.

Razstava bo na ogled do 28. junija 2021.