Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Podgoršek na 5. video dialogu Kitajske ter držav Srednje in Vzhodne Evrope

Generalna uprava za carino Ljudske republike Kitajskem danes in jutri organizira 5. video dialog Kitajske in držav Srednje in Vzhodne Evrope za carino, inšpekcijski nadzor in karanteno. Ob robu video dogodka je minister za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek danes preko video povezave podpisal protokol za izvoz perutninskega mesa iz Slovenije na Kitajsko ter uvodoma nagovoril udeležence dogodka.
Minister dr. Podgoršek podpisuje protokol o izvozu piščančjega mesa

Minister dr. Podgoršek podpisuje protokol o izvozu piščančjega mesa | Avtor: MKGP

1 / 2

Na kitajski strani je preko video povezave protokol za izvoz perutninskega mesa iz Slovenije na Kitajsko podpisal vodja Generalne uprave za carino Ljudske republike Kitajske. Protokol sta pripravili Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter omenjena kitajska Generalna carinska uprava. Ob podpisu protokola je minister dr. Podgoršek izrazil zadovoljstvo, da bosta upravi obeh držav kmalu podpisali tudi protokol za izvoz svinjine iz Slovenije na Kitajsko.

Minister dr. Podgoršek je v video nagovoru poudaril: »Kitajska ostaja najpomembnejša trgovinska partnerica Slovenije v azijski regiji, zato je tudi pozitivna rast trgovine s kmetijskimi in živilskimi proizvodi med državama. Vzpostavljeno je dobro dvostransko sodelovanje med Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarski sektor in varstvo rastlin in Generalno carinsko upravo Ljudske republike Kitajske. Slovenija je že pridobila kitajska dovoljenja za izvoz naslednjih živil živalskega izvora: za mleko, ribje konzerve in med.«