Skoči do osrednje vsebine

Tudi na finančnih uradih lahko oddate vloge za smsPASS

Izpolnjene obrazce bomo sprejemali po predhodnem naročanju na številko 08 200 1005. Vloga za digitalno potrdilo ne sprejemamo. Prav tako ne izdajamo potrdil o cepljenju.

Državljani za dostop do potrdila PCT (prebolel, cepljen, testiran) v aplikaciji zVem potrebujejo digitalno identiteto. Poleg najbolj uveljavljenega digitalnega potrdila je ena od možnosti tudi mobilna identiteta smsPASS. Doslej so državljani svojo digitalno identiteto urejali na upravnih enotah, zaradi povečanega zanimanja, pa je po novem izpolnjen obrazec za smsPASS mogoče med drugim oddati tudi na 15-ih finančnih uradih po Sloveniji.

Kaj potrebujem za uporabo mobilne identitete smsPASS?

Vse informacije najdete na spletni strani SI-TRUST. Sledite navodilom. 

Kaj moram izpolniti preden grem na finančni urad?

Da bo postopek potekal hitreje, na spletni strani SI-TRUST izpolnite obrazec.

Ko obrazec izpolnite, se vam kreira PDF datoteka, ki jo natisnete in prinesete s seboj na finančni urad.

Kaj poleg izpolnjenega obrazca moram prinesti s seboj na finančni urad?

Na finančnem uradu vas bomo morali ob sprejemu obrazca identificirati, zato potrebujete identifikacijski dokument (osebna izkaznica, potni list ali vozniško dovoljenje).

Kdaj lahko oddam izpolnjen obrazec na finančnem uradu?

Pokličite na klicni center 08 200 1005 in dobili boste termin za obisk.

POMEMBNO OBVESTILO: sms PASS ni enako kot digitalno potrdilo. Vlog za izdajo digitalnih potrdil na finančnih uradih NE bomo sprejemali. Digitalno potrdilo si lahko uredite na upravnih enotah. Če že imate digitalno potrdilo, si smsPASS lahko sami uredite spletni strani SI-TRUST.

Kaj je smsPASS? Mobilna identiteta smsPASS je način prijave v SI-PASS, ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom SMS, omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in zanesljivo identifikacijo uporabnika pri uporabi e-storitev. Za uporabo smsPASS potrebujete mobilno telefonsko številko in telefon, ki sprejema kratka sporočila, ter napravo, povezano s spletom (npr. računalnik, tablico, pametni telefon). Mobilno identiteto smsPASS lahko pridobijo osebe starejše od 15 let, ki imajo slovensko davčno številko in EMŠO.