Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Uroš Lampret gostil češkega veleposlanika v Sloveniji

Danes je državni sekretar Uroš Lampret gostil veleposlanika Češke republike v Sloveniji g. Juraja Chmiela. Obisk je bil vljudnostne narave in na pobudo češkega veleposlanika, v luči poslovnega srečanja slovenskih in čeških podjetij s področja obrambne industrije, ki bo potekalo 24. junija 2021, na Gospodarski zbornici Slovenije.

Češki veleposlanik je na kratko predstavil vsebino tega dogodka in ob tem izrazil željo, da bi se ga udeležili tudi predstavniki Ministrstva za obrambo Republike Slovenije. Državni sekretar Lampret je izrazil pripravljenost, da se srečanja udeleži in na začetku nagovori udeležence poslovnega srečanja.

V nadaljevanju sta se dotaknila tudi dveh dogodkov in sicer Dnevov Nata 2021 (Nato Days 2021), ki se jih bo septembra v Ostravi udeležil tudi minister za obrambo mag. Matej Tonin. Ob tem obisku bodo potekali tudi bilateralni pogovori s češkim obrambnim ministrom. Drugi dogodek pa je sejem obrambne industrije v Brnu »IDET 2021«, ki bo potekal od 6. do 8. oktobra 2021. Sejma se bodo udeležila tudi slovenska podjetja s področja obrambne industrije.

Državni sekretar in veleposlanik sta spregovorila tudi o aktualnih razmerah ob pandemiji COVID-19 in drugih mednarodnih varnostnih izzivih. Ob koncu sta poudarila, da imata obe državi veliko skupnih temeljev za dobro sodelovanje med državama tudi v prihodnje.

Državni sekretar Uroš Lampret je sprejel veleposlanika Češke republike v Sloveniji g. Juraja Chmiela

Državni sekretar Uroš Lampret je sprejel veleposlanika Češke republike v Sloveniji g. Juraja Chmiela | Avtor: Vekoslav Rajh, MORS

1 / 2