Skoči do osrednje vsebine

Pridruži se Kibertalentu in zastopaj Slovenijo na evropskem tekmovanju mladih talentov na področju kibernetske varnosti

Si mladi kibertalent oziroma mlada kibertalentka? Razmišljaš o karieri na področju kibernetske varnosti? Prijavi se na nacionalni izbor, ki bo potekal v petek, 4. 6. 2021 v okviru dogodka Cyber Night in pridobi možnost sodelovanja na evropskem izzivu kibernetske varnosti 2021.

Kibertalent.si je projekt, s katerim želi Uprava RS za informacijsko varnost (URSIV) popularizirati področje kibernetske varnosti med mladimi, jim omogočiti primerno usposabljanje in izobraževanje ter kasneje tudi možnost zaposlitve tako v zasebnem kot tudi v javnem sektorju.

S projektom želimo:

  • popularizirati področje kibernetske varnosti med mladimi,
  • povečati povpraševanje po izobraževalnih programih s področja kibernetske varnosti,
  • omogočiti nastanek novih povezav in mreženje med sodelujočimi partnerji pri izvedbi projekta, sponzorji in potencialnimi delodajalci,
  • povečati bazen strokovnjakov s področja kibernetske varnosti z dobrimi zaposlitvenimi možnostmi in
  • dvigniti splošno raven kibernetske varnosti zaradi dotoka novih strokovnjakov v organizacije v javnem in zasebnem sektorju.

Pridobivanje mladih talentiranih ljudi, ki se lahko razvijejo v strokovnjake na svojem področju je osnova za izgradnjo ekosistema kibernetske varnosti. Zato bo Slovenija letos prvič sodelovala na vseevropskem tekmovanju mladih talentov na področju kibernetske varnosti European Cyber Security Challenge (ECSC). Tekmovanje, ki s podporo evropske agencije za kibernetsko varnost ENISA vsako leto poteka v drugi državi, bo letos konec septembra organizirala Češka, sodelovale pa bodo Avstrija, Belgija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Francija, Grčija, Irska, Italija, Lihtenštajn, Luksemburg, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovenija, Španija, Švica in Velika Britanija. Na tekmovanju sodelujejo ekipe desetih tekmovalcev, ki jih sestavlja najmanj pet tekmovalcev juniorjev rojenih med 1. 1. 2000 in 31. 12. 2007 in do pet tekmovalcev seniorjev rojenih med 1. 1. 1995 in 31. 12. 1999.

Nacionalni izbor za tekmovalce bo potekal 4. 6. 2021 v okviru dogodka Cyber Night tako v fizični obliki kot tudi na daljavo. Za izbrane kandidate bo organizirano napredno in poglobljeno usposabljanje z različnih področij kibernetske varnosti, konec septembra pa tudi večdnevna udeležba na tekmovanju European Cyber Security Challenge v Pragi na Češkem. Za usposabljanje in kasnejše spremstvo na tekmovanju bodo poskrbeli strokovnjaki podjetja SSRD, za vse stroške pa URSIV.

Za več informacij o tekmovanju in prijavo obišči spletno stran Kibertalent.si.