Skoči do osrednje vsebine

Tretji digitalni osnovni tečaj za module civilne zaščite MBC 18.3

V okviru evropskega programa usposabljanj na področju civilne zaščite med 31. majem in 4. junijem 2021 poteka tretji digitalni osnovni tečaj za module civilne zaščite (Modules Basic Course - MBC) v 18. ciklu izvajanja tečajev.

Tečaj je namenjen vodstvenim kadrom modulov iz evropskih držav, ki sodelujejo v mednarodnih reševalnih operacijah oziroma intervencijah v tujini. Po opravljenem tečaju se udeleženci lahko udeležijo štabnih, nato pa še praktičnih vaj v okviru evropskega programa usposabljanj na področju civilne zaščite.

Z namenom zagotavljanja kontinuitete usposabljanj v času epidemije covid-19, ko izvedba tečajev v fizični obliki ni mogoča, je Uprava RS za zaščito in reševanje, v sodelovanju s švedsko Agencijo za zaščito in pripravljenost (MSB), avstrijskim Rdečim križem (ARC) in avstrijskim Ministrstvom za notranje zadeve (BM.I) tečaj pretvorila v popolnoma digitalno obliko.

Na tokratnem pet in pol dnevnem tečaju sodeluje skupno 20 udeležencev iz 16 držav: Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Češke, Francije, Grčije, Hrvaške, Italije, Latvije, Nemčije, Portugalske, Romunije, Slovaške, Slovenije in Španije.

Četrti tečaj MBC 18.4 je načrtovan v mesecu septembru. Oblika izvedbe, fizična ali digitalna, bo določena glede na epidemiološke razmere v EU v prihodnjih mesecih.

Slika je simbolična.

Dogovorjeno vedenje na tečaju. | Avtor Uprava RS za zaščito in reševanje