Skoči do osrednje vsebine

3. konferenca ob svetovnem dnevu varnosti hrane

Generalna skupščina Združenih narodov je 20. decembra 2018 sprejela resolucijo, s katero je 7. junij razglasila za svetovni dan varnosti hrane.

Svetovni dan varnosti hrane je čas za razmislek o pomenu in prihodnosti varne hrane. Je priložnost za spodbujanje ukrepov za preprečevanje, odkrivanje in obvladovanje tveganj, povezanih s hrano, saj varnost hrane vpliva na prehransko varnost, zdravje ljudi, gospodarsko blaginjo, kmetijstvo, turizem in trajnostni razvoj.

V prostorih Državnega sveta bo 7. junija 2021, med 8:45 in 15:30, potekala 3. konferenca ob Svetovnem dnevu hrane. Konferenco organizirajo Državni svet Republike Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network.

Program konference si lahko preberete na spletni strani Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).

Vsi zainteresirani se lahko zaradi okoliščin, povezanih z epidemijo, udeležite posveta prek video povezave z aplikacijo Webex.

Podrobnosti najdete v vabilu k spremljanju konference.