Skoči do osrednje vsebine

Minister mag. Šircelj na obisku gosti švicarskega ministra za finance Uelija Maurerja

Minister mag. Andrej Šircelj je v petek, 28. maja 2021, na delovnem obisku gostil Uelija Maurerja, zveznega ministra za finance Švicarske konfederacije. Ministra sta izmenjala mnenja o aktualnih zadevah na finančnem področju, spregovorila o prihajajočem predsedovanju in potrdila dobre odnose med državama.
Ministra stojita pred zastavama obeh držav in se rokujeta

Srečanje ministra Širclja s švicarskim kolegom Maurerjem | Avtor: Ukom

Minister mag. Šircelj in minister Maurer sta se na začetku obiska dotaknila trenutne situacije v povezavi s pandemijo. Strinjala sta se, da sta tako Slovenija kot Švica sprejeli učinkovite ukrepe za spopadanje s pandemijo. Oba pričakujeta hitro in uspešno okrevanje, vzpodbudna novica pa je tudi napredek pri cepljenju. 

Za uspešno okrevanje bo treba zagotoviti dobre pogoje za gospodarstvo in investicije v projekte, ki prinašajo večjo dodano vrednost. Minister Šircelj je v okviru prihajajočega predsedovanja poudaril pomembnost začetka čimprejšnjega izvajanja mehanizma za okrevanje in odpornost z namenom zagotavljanja uspešnega izhoda iz krize. 

Ministra sta izmenjala stališča glede sodelovanja na ekonomskem in finančnem področju ter pogojev za investiranje tako v Sloveniji kot v Švici. Ugotovila sta, da obstaja še veliko priložnosti za nadgradnjo uspešnega sodelovanja. Ministra sta razpravljala tudi o digitalnem davku, za katerega sta se strinjala, da mora biti sprejet na globalni ravni. 

Minister Šircelj in minister Maurer sta uspešni delovni obisk sklenila s strinjanjem, da so odnosi med Slovenijo in Švico dobri in prijateljski. Oba sta prepričana, da se bodo odlični odnosi med državama in dobro gospodarsko sodelovanje nadaljevali tudi v prihodnje.