Skoči do osrednje vsebine

Rezultati projektnega razpisa za sofinanciranje programskih vsebin za leto 2021

Na Ministrstvu za kulturo se je zaključil redni letni javni projektni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev za leto 2021. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali dr. Matej Makarovič, dr. Borut Rončević, dr. Tamara Besednjak Valič, dr. Jonatan Vinkler in dr. Suzana Žilič Fišer, je odločala o 143 vlogah, ki so pravočasno prispele na razpis.

Na A področju bo država sofinancirala 41 projektov od 110 prijavljenih v skupni višini 591.116,62 evrov. Prijavitelji bodo prejeli 65% zaprošenih sredstev. Na B področju bo sofinancirala 28 projektov od 33 prijavljenih v skupni višini 2.060.529,92 evrov. Prijavitelji bodo prejeli 100% zaprošenih sredstev. Skupna vsota sofinanciranja znaša 2.651.647,54 evrov.

Na ministrstvu ocenjujemo, da je strokovna komisija svoje delo opravila dobro. Strokovna komisija je prepoznala medijske projekte z najboljšim potencialom in najprepričljivejšo predstavitvijo ter medijskemu razpisu povrnila izvirni namen nagrajevanja odličnosti. Projektni razpisi ne morejo biti socialni korektiv za zasebne medijske hiše, ampak morajo spodbujati tiste medijske projekte, ki sledijo namenu tovrstne državne pomoči, to je spodbujanju tistih medijskih vsebin, ki prispevajo h kakovostnemu informiranju državljank in državljanov na vseh ravneh.

Seznam odobrenih projektov je objavljen na strani Ministrstva za kulturo.