Skoči do osrednje vsebine

Zahteva za objavo popravka

Zahteva za objavo popravka, ki jo je Urad Vlade RS za komuniciranje poslal na STA v ponedeljek, 24.maja 2021.

V skladu s 26., 27. in 28. členom Zakona o medijih ter zaradi korektnega informiranja javnosti zahtevamo objavo popravka, ki se nanaša vsebino novice/zahteve za popravek, objavljene v servisu STA, 20. maja 2021, ob 18 uri 35 min, z naslovom Zahteva za objavo popravka v zvezi z navedbami na portalu Nova24TV, direktorja STA Bojana Veselinoviča.

V zahtevi za popravek direktorja STA Bojana Veselinoviča z naslovom Zahteva za objavo popravka v zvezi z navedbami na portalu Nova24TV, je med drugim zapisano: »Ne drži, da naj bi bila hipoteka izplačana predvidoma leta 2029. STA posojilo redno odplačuje, navkljub že drugič ustavljenemu financiranju STA s strani Vlade RS. Hipoteka je sredstvo za zavarovanja posojila, tako da bo izplačana le v primeru, če se bo finančno izčrpavanje, ki si ga je samovoljno privoščil UKOM, še kar nadaljevalo.«

Zavračamo neresnično trditev direktorja Bojana Veselinoviča o finančnem izčrpavanju Slovenske tiskovne agencije. Urad Vlade RS za komuniciranje ne izčrpava STA, saj z agencijo STA nima nobenega poslovnega odnosa niti UKOM v poslovni odnos z STA nič ne obvezuje.