Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar zaključil delovni obisk v Berlinu

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister dr. Anže Logar se je drugi dan delovnega obiska v Berlinu srečal s predsednikom nemškega zveznega parlamenta dr. Wolfgangom Schäublejem. V pogovoru je poudaril dobro sodelovanje med parlamentoma in predstavil ključne prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. Z nemško stranjo je izmenjal poglede na aktualno dogajanje in predstavil evropsko perspektivo Zahodnega Balkana.
sedita pred zastavami, zeleno ozadje

Minister dr. Logar s predsednikom nemškega zveznega parlamenta dr. Wolfgangom Schäublejem | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 3

Minister dr. Logar se je sestal tudi s predsednikom parlamentarnega odbora za EU zadeve Guntherjem Krichbaumom in predsednikom parlamentarnega odbora za zunanje zadeve dr. Norbertom Röttgenom. V pogovoru z Krichbaumom je bil poudarek na prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja in evropski perspektivi Zahodnega Balkana. Osrednja tema pogovora z dr. Röttgenom pa so bili odnosi Evropske unije z Rusko federacijo, Ukrajino in Kitajsko, transatlantski odnosi ter aktualno dogajanje na Bližnjem vzhodu.