Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na srečanjih v Evropskem parlamentu o predsedovanju Slovenije Svetu EU

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je imel danes delovna srečanja v Evropskem parlamentu v Bruslju. Srečal se je z vodji treh poslanskih skupin in s predsednikom Odbora Evropskega Parlamenta za zunanje zadeve in jim predstavil prednostna področja predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije. V času predsedovanja bo minister dr. Logar na plenarnih zasedanjih predstavljal Svet v odnosih z Evropskim parlamentom.

V okviru delovnega obiska v Bruslju se je minister dr. Logar danes srečal z vodjo politične skupine Zelenih Skoa Keller, vodjema Skupine Evropskih konservativcev in reformistov (ECR) Ryszardom Legutkom ter Raffaelejem Fittom in vodjem politične skupine Renew Dacianom Ciolossem. Na srečanjih je zunanji minister predstavil prednostna področja predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije in se zavzel za dobro sodelovanje s političnimi skupinami v Evropskem parlamentu v drugi polovici leta.
Minister dr. Logar se je sestal tudi s predsednikom Odbora Evropskega parlamenta za zunanje zadeve (AFET) Davidom McAllisterjem. V pogovorih sta se osredotočila na zunanjepolitične prioritete Slovenije ter na razmere v Izraelu in Gazi. Zunanji minister dr. Logar bo med drugim v začetku predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije pred odborom za zunanje zadeve predstavil prioritete Slovenije na zunanjepolitičnem področju. Minister Logar je obisk v Bruslju zaključil z delovnim srečanjem z generalnim direktorjem za splošne in institucionalne zadeve na generalnem sekretariatu Sveta EU Didierjem Seeuwsom.