Skoči do osrednje vsebine

Evidentiranje podpisov volivcev za podporo pobudi za vložitev Predloga za začetek postopka za spremembo Ustave Republike Slovenije.a

Za oddajo podpisa za podporo pobudi za vložitev Predloga za začetek postopka za spremembo Ustave Republike Slovenije imamo od 16. 5. 2021 do 14. 7. 2021 na lokaciji Linhartova cesta 13 in Tobačna ulica 5 (Oddelek za okenca in krajevne urade) odprta dodatna okenca, kjer stranka lahko odda podporo. Za oddajo podpore predhodno naročanje ni potrebno, prednost pa bodo imele tiste stranke, ki se bodo predhodno naročile na telefonsko številko 01 475 56 21. Število odprtih okenc bomo sproti prilagajali glede na število strank.

Podporo lahko volivci oddajo na lokacijah: Linhartova cesta 13, Tobačna ulica 5 ter Krajevni urad Medvode. 

Stranke lahko podpišejo in oddajo obrazec tudi preko enotnega državnega portala e-uprava, z varnim elektronskim podpisom, overjenim s kvalificiranim digitalnim potrdilom.

V primeru večjega števila najavljenih strank (organizirane skupine) naprošamo, da predhodno kontaktirate Upravno enoto Ljubljana na telefonsko številko 01 306 35 19, kjer vam bomo podali dodatna pojasnila.