Skoči do osrednje vsebine

Direkcija za vode sodelovala na delavnici projekta KaraWAT

Predstavnici Direkcije Republike Slovenije za vode sta se udeležili prve delavnice „Vodni viri in tveganja na območju Karavanke UNESCO Globalnega Geoparka“ projekta KaraWAT v okviru programa INTERREG Slovenija-Avstrija, kjer direkcija sodeluje kot spremljevalka projekta.

Delavnica je bila zasnovana s ciljem povezati čim več strokovnjakov, ki bi s svojim znanjem pripomogli k razvoju bilateralne strategije trajnostnega upravljanja vodnih virov v čezmejnem Karavanke UNESCO Globalnem Geoparku.

Mag. Neža Kodre, vodja sektorja za razvoj in plan je v svojem nagovoru udeležencem predstavila prioritete Direkcije Republike Slovenije za vode (DRSV) in poudarila pomen trajnostnega upravljanja z vodnimi viri za prihodnost. V nadaljevanju je tudi izpostavila, da so tovrstni projekti s konkretnimi rezultati nadvse dobrodošli in bodo znatno prispevali k učinkovitejšem odločanju v postopkih, vezanih na upravljanje z vodami. Doprinos predstavljajo zlasti strokovne podlage (hidrogeološka karta in opozorilna karta nevarnosti zaradi pobočnega masnega premikanja za pilotno območje - območje občine Ravna na Koroškem), ki bodo le-te lahko vključene tudi v uradne evidence DRSV (e-Vode).

Mag. Mateja Klaneček, vodja sektorja območja Drave, je predstavila delo Stalne Slovensko-avstrijske komisije za Dravo ter povzela aktivnosti, ki so povezane z delovanjem delovne skupine za vodno gospodarstvo ter podskupine, ki obravnava kraške in razpoklinske vodne vire v Karavankah na obeh straneh državne meje.