Skoči do osrednje vsebine

Fotografski natečaj Alpske konvencije za leto 2021

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Stalni sekretariat Alpske konvencije in predsedujoča Švica objavljata razpis fotografskega natečaja Alpske konvencije za leto 2021 na temo alpskih jezer in rek vseh velikosti in oblik ter njihove biotske raznovrstnosti.

Alpske podzemne in površinske vode, kot so jezera, ribniki, potoki, barja in mokrišča, so neprecenljiva javna dobrina. Od vrhov do uravnav ta vodna telesa in obvodni prostor predstavljajo izjemno bogat življenjski prostor za številne rastlinske in živalske vrste. S svojimi barvami, prosojnostjo, odsevi, sencami, gibanjem in mirnostjo oblikujejo alpsko krajino in jo delajo raznoliko in neponovljivo. Vode so javna dobrina in vrednota, ki preskrbuje ljudi in naravo večjega dela Evrope v vseh letnih časih.
Trinajst najboljših fotografij bo objavljenih v koledarju Alpske konvencije za leto 2022, njihovi avtorji pa bodo prejeli darila. Izmed teh fotografij bosta švicarsko predsedstvo in Stalni sekretariat Alpske konvencije izbrala tri najbolj unikatne in podelila denarne nagrade.
Prepustite se navdihu alpskih krajin in pustite domišljiji prosto pot. Fotografije pričakujejo do 31. avgusta 2021.

O razpisu obvestite vaše znance, prijatelje, ljubiteljske fotografe.

Več o razpisu in prijava