Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo ZDA doniralo Sloveniji dva aparata za dezinfekcijo bolnišničnih prostorov

V imenu Ministrstva za zdravje je državna sekretarka dr. Alenka Forte, prejela donacijo veleposlaništva ZDA. Dva UV stolpa, ki bosta v pomoč pri bitki s COVID-19 je v imenu veleposlaništva predal g. Sean Hantak. Aparata za dezinfekcijo bolnišničnih prostorov s pomočjo ultravijolične svetlobe v C-spektru, ki z obsevanjem uničita bakterije, viruse in mikroorganizme, tudi koronavirus sta plod slovenskega znanja in namenjena Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Ljubljana in UKC Maribor.

Fortejeva se je v nagovoru zahvalila za donacijo, katera bo še dodatno okrepila naša prizadevanja za boj proti pandemiji, ZDA pa za znova izkazano solidarnost pri prizadevanjih za zaščito prebivalcev Slovenije in širše regije.

Kot je znano UV luči uničijo 99,9999% bakterij, vključujoč koronavirus, in so priznana rešitev za dezinfekcijo zraka ter delovnih površin. Stolpa sta pomembna okrepitev in omogočata boljšo skrb za paciente in varnost vseh zaposlenih v najbolj kritičnih infrastrukturah.

S ponovno, tokrat povečano donacijo, je veleposlaništvo ZDA znova izrazilo podporo Sloveniji v boju z epidemijo COVID-19 in s tem nadaljevalo trend simboličnega, uspešnega sodelovanja obeh držav.