Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar nagovoril člane Svetovalnega odbora ITF, Ustanove za krepitev človekove varnosti

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je v nagovoru članom Svetovalnega odbora Ustanove za krepitev človekove varnosti (ITF) poudaril, da bo Republika Slovenija nadaljevala s finančno in diplomatsko podporo ustanovi.
minister sedi za mizo pred zastavami

Minister dr. Logar | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Na 46. zasedanju Svetovalnega odbora je minister spomnil na dosežke ITF v zadnjih 23. letih, predvsem na humanitarnem področju, kar dokazuje tudi široka podpora držav donatoric, ki financirajo njegove projekte. Dejavnosti ITF so pomemben temelj humanitarnega delovanja Republike Slovenije. V zadnjih desetih letih je Slovenija prispevala skoraj 8 milijonov evrov za več kot 50 dejavnosti, vključno s podporo delovanju ITF. V letošnjem letu smo začeli s financiranjem 9. humanitarnih projektov v vrednosti 1,2 milijona evrov.

Minister je napovedal, da bodo ena od prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije na humanitarnem področju prav dejavnosti, ki jih izvaja tudi ITF: rehabilitacija ter pomoč beguncem in notranje razseljenim osebam. Ustanovi je čestital za v lanskem letu pridobljen certifikat, ki omogoča, da lahko ITF uspešno kandidira za sredstva EU, in izrazil prepričanje, da se bo »zgodba o uspehu« nadaljevala tudi v prihodnosti.