Skoči do osrednje vsebine

Srečanje predsednika vlade Janeza Janše s člani Slovenske škofovske konference

Predsednik vlade Janez Janša se je danes v Ljubljani srečal z ljubljanskim nadškofom metropolitom in predsednikom Slovenske škofovske konference monsignorjem (msgr.) Stanislavom Zoretom ter ostalimi člani Slovenske škofovske konference.

Na srečanju s predsednikom vlade so s Slovenske škofovske konference sodelovali še mariborski nadškof in metropolit ter podpredsednik Slovenske škofovske konference msgr. Alojzij Cvikl, koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak, novomeški škof msgr. Andrej Glavan, murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek in generalni tajnik Slovenske škofovske konference dr. Tadej Strehovec.

Gre za prvo srečanje predsednika vlade s Slovensko škofovsko konferenco. Predsednik vlade Janez Janša tudi s tem srečanjem nadaljuje dialog, ki ga vzpostavlja z vsemi večjimi verskimi skupnostmi v Sloveniji.

Tokratno prvo srečanje s člani Slovenske škofovske konference je bilo namenjeno pogovorom o spopadanju z epidemijo covid-19 v zadnjem letu in vlogi verskih skupnosti v tem kriznem času, o zdajšnjih epidemioloških razmerah ter omejitvenih ukrepih za zajezitev in obvladovanje epidemije. Sogovorniki so govorili o ustrezni ozaveščenosti in pomenu cepljenja ter precepljenosti prebivalstva.