Skoči do osrednje vsebine

Postanite astronavt agencije ESA

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Evropska vesoljska agencija je odprla razpis ESA astronavt 2021 ter z današnjim dnem začela zbirati prijave. Zainteresirani kandidati imajo za prijavo na voljo osem tednov.
Kolaž: na levi polovica glave astonavta, na desni polovica ženskega obraza ter geslo: Your way to space

Povabilo k prijavi za ESA astronavte | Avtor: esamultimedia.esa.int

Poleg rekrutiranja novih članov med ESA astronavte je agencija ESA objavila tudi razpis za študijo izvedljivosti za paraastronavte. Gre za prvi tovrsten projekt na svetu, ki bo gibalno oviranim osebam omogočal udeležbo v profesionalnih odpravah v vesolje.

Prijave za oba razpisa ESA sprejema od 31. marca do 28. maja 2021, poslane pa morajo biti prek spletnega mesta ESA Careers v osmih tednih. Po tem roku se bo začel šeststopenjski izbirni postopek, uspešni kandidati bodo z delom predvidoma začeli oktobra 2022.

Zainteresirani kandidati so vabljeni tudi k udeležbi na tako imenovani virtualni zaposlitveni sejem, ki bo potekal 22. aprila 2021. ESA - European Space Agency namreč želi pridobiti čim več prijav iz različnih držav ter h kandidaturi spodbuditi tudi oba spola. Število mest na zaposlitvenem sejmu je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo. Prijavo lahko oddate na spletni strani ESA. 

Več informacij o obeh razpisih si lahko preberete v priloženem dokumentu, ki je v angleškem jeziku.

  • Poziv k prijavi na razpis ESA Astronavt 2021

    Poziv k prijavi na razpis ESA Astronavt 2021 je v angleškem jeziku in vsebuje vse potrebne informacije in povezave na spletne strani ESA ter kontakte, ki jih kandidat potrebuje za prijavo.
    Dokumentacije
  • Predstavitev za medije

    Predstavitev razpisa ESA astronavt 2021 za medije je v angleškem jeziku.
    Brošure, publikacije