Skoči do osrednje vsebine

Odziv ministrstva v zvezi s poročilom State Departmenta o človekovih pravicah (2020 Country Reports on Human Rights Practices: Slovenia)

V zvezi s poročilom State Departmenta o človekovih pravicah (2020 Country Reports on Human Rights Practices: Slovenia) Ministrstvo za kulturo sporoča naslednje: glavni poudarek, katerega so slovenski mediji povsem prezrli je ta, da Vlada Republike Slovenije spoštuje svobodo govora in svobodo tiska ter da ni političnih pritiskov na uredniško politiko medijev. Poročilo prav tako navaja, da je večina prebivalstva mnenja, da so slovenski mediji pristranski.

Na navedbe o domnevnih nepravilnostih, ki jih State Department povzema po slovenskih virih, pa je Ministrstvo za kulturo že večkrat podrobno odgovorilo v sporočilih za javnost. O tem bomo v prihodnjih dneh obvestili tudi State Department. Še enkrat poudarjamo, da je glavno sporočilo tistega dela poročila, ki obravnava medije in svobodo govora to, da so v Sloveniji mediji uredniško svobodni in da je zagotovljena svoboda govora.