Skoči do osrednje vsebine

Srečanje načelnikov generalštabov slovenske in hrvaške vojske

V četrtek, 25. marca, je bil načelnik Generalštaba SV generalmajor Robert Glavaš na povabilo hrvaškega načelnika admirala Roberta Hranja na uradnem obisku na Hrvaškem.

Obisk je bil namenjen krepitvi dvostranskega sodelovanja na vojaškem področju, ki je že zelo intenzivno, in izmenjavi izkušenj z razvojem zmogljivosti, usposabljanjem in izobraževanjem ter vlogo vojske pri odzivanju na naravne nesreče. Generalmajor Glavaš je z delegacijo obiskal tudi Hrvaško vojaško učilišče, na katerem ga je sprejel poveljnik general Mate Pađen. Predstavil je njegovo delovanje, sodelovanje z univerzami v javnem izobraževalnem sistemu in prizadevanja za ustanovitev univerze za obrambo in varnost.

V okviru obiska je delegacijo SV sprejel tudi minister za obrambo dr. Mario Banožić, ki je poudaril, da je Slovenija pomemben obrambni partner, kar se kaže v ustaljenem in poglobljenem sodelovanju na obrambnem in vojaškem področju, ki omogoča krepitev povezljivosti med vojskama.

Minister za obrambo dr. Mario Banožić in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš.

Minister za obrambo dr. Mario Banožić in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš. | Avtor: MORH

1 / 2