Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan gostil državnega ministra za trgovinsko politiko v Ministrstvu za zunanjo trgovino Združenega kraljestva Grega Handsa

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je danes na obisku gostil državnega ministra za trgovinsko politiko v Ministrstvu za zunanjo trgovino Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Grega Handsa, ki se v Republiki Sloveniji mudi na dvodnevnem delovnem obisku.
pred vhodov se pozdravita s komolci

Državni sekretar dr. Raščan in britanski državni minister Greg Hands | Avtor: Tamino Petelinšek, STA

1 / 2

Državni sekretar dr. Raščan in državni minister Hands sta pozdravila dobre in razvejane odnose med Slovenijo in Združenim kraljestvom na gospodarskem področju. Potrdila sta vzajemen interes in željo za nadgradnjo tega sodelovanja med državama, kjer obstajajo številne priložnosti. Med potencialnimi področji za nadaljnjo krepitev sodelovanja so bile med drugim poudarjene zelene tehnologije, infrastruktura, turizem, vesoljske tehnologije in oblikovanje tehnoloških partnerstev ter skupnih raziskovalnih in razvojnih projektov.

Tema pogovora je zadevala tudi poglede na nadaljnje trgovinske in širše gospodarske odnose med Združenim kraljestvom in Evropsko unijo, glede na Sporazum o trgovini in sodelovanju, ki je bil sklenjen decembra 2020, reformo Svetovne trgovinske organizacije (WTO), odnose s Kitajsko ter priprave na Podnebno konferenco Združenih narodov novembra v Glasgowu (COP26).