Skoči do osrednje vsebine

Ministrico za pravosodje obiskal Varuh človekovih pravic

Ministrica mag. Lilijana Kozlovič je danes v prostorih ministrstva za pravosodje gostila Petra Svetino, Varuha človekovih pravic in mu ob tej priložnosti tudi osebno čestitala za vključitev Varuha v Skupino A institucij za človekove pravice.

»Vemo, da je šlo za dolgotrajni projekt, za katerega so si prizadevali tudi prejšnji Varuhi človekovih pravic. Zelo smo zadovoljni, da je Vam kot sedanjemu Varuhu, uspelo prepričati druge varuhe človekovih pravic po svetu, da izpolnjujete vse pogoje po Pariških načelih za institucije človekovih pravic iz leta 1993. Veseli nas, da smo pri tem lahko pomagali na ministrstvu z zadnjo novelo Zakona o varuhu človekovih pravic. Pomembno je, da se bo sedaj glas Varuha človekovih pravic Republike Slovenije močno slišal in upošteval v mednarodni skupnosti institucij za varstvo človekovih pravic,« je poudarila ministrica Kozlovičeva.

Ministrica pa je Varuhu na današnjem srečanju podala tudi pobudo, da bi v času predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije Varuh v Sloveniji gostil ombudsmane držav članic Evropske unije.