Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Dovžan se je udeležil ustanovnega zasedanja Izvršnega odbora Konference o prihodnosti Evrope

Državni sekretar Gašper Dovžan se je danes v vlogi predstavnika Sveta EU udeležil virtualnega ustanovnega zasedanja Izvršnega odbora Konference o prihodnosti Evrope. Zasedanje je bilo namenjeno uvodnim predstavitvam in izmenjavi mnenj o delovanju konference članov in opazovalcev v odboru ter predstavitvi osnovnih načel delovanja odbora in koncepta interaktivne vozliščne digitalne platforme, na kateri bodo objavljeni različni predlogi, pobude in poročila razprav državljanov in napovedi posameznih dogodkov v vseh uradnih jezikih Evropske unije.
med avdio-video konferenco

Državni sekretar dr. Gašper Dovžan | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Udeleženci zasedanja so poudarili, da Konferenca o prihodnosti Evrope predstavlja edinstveni projekt, ki postavlja v ospredje evropske državljane in jim ponuja priložnost, da sporočijo, kakšno Evropsko unijo želijo.

Državni sekretar Dovžan je poudaril odgovornost Izvršnega odbora za zagotavljanje učinkovitega operativnega vodenja procesa konference s ciljem, da bi uspela čim bolj pritegniti evropske državljane k sodelovanju v tem procesu.

Iz Slovenije sta s statusom opazovalca kot predstavnika predsedujočih parlamentarnih odborov za evropske zadeve nacionalnih parlamentov nastopila še predsednik Odbora za zadeve Evropske unije mag. Marko Pogačnik in predsednik komisije Državnega Sveta za mednarodne odnose in evropske zadeve Bojan Kekec.