Skoči do osrednje vsebine

Vojašnica Petra Petriča odstopila prostore za množično cepljenje občanov Mestne občine Kranj

Danes se je v skladu z dogovorom med Ministrstvom za obrambo in Mestno občino Kranj (MOK) v športni dvorani Vojašnice Petra Petriča v Kranju začelo množično cepljenje prebivalcev Mestne občine Kranj in prebivalcev okoliških občin.

V Kranju, kamor gravitirajo tudi občani občin Cerklje na Gorenjskem, Naklo, Šenčur, Preddvor in Jezersko ter bližnjih sosednjih občin, je osebje Zdravstvenega doma Kranj do zdaj cepilo proti covidu-19 več kot 7000 ljudi.

Avla Mestne občine Kranj, v kateri se izvaja cepljenje, je že ob trenutnem obsegu cepljenja v Kranju premajhna, ob povečani dobavi cepiva pa se bo njena pretočnost še zmanjšala.

V Vojašnici Petra Petriča deluje Logistična brigada Slovenske vojske. Na podlagi pogovora ministra za obrambo mag. Mateja Tonina z županom MOK mag. Matjažem Rakovcem in formalne prošnjo občine se je Ministrstvo za obrambo odzvalo pozitivno in ponudilo prostore športne dvorane v vojašnici, kjer bo Logistična brigada v sodelovanju z Zdravstvenim domom Kranj zagotovila logistično podporo pri izvedbi cepljenja proti covidu-19. Zagotovljenih je pet cepilnih mest, na katerih bi lahko cepili do 500 ljudi na dan.

Športna dvorana v vojašnici Kranj in civilne osebe po cepljenju

Športna dvorana v vojašnici Kranj | Avtor: VU XI. r. Rajko Petek

1 / 2