Skoči do osrednje vsebine

Prvi digitalni osnovni tečaj za module civilne zaščite

V okviru evropskega programa usposabljanj na področju civilne zaščite med 22. in 26. marcem 2021 poteka prvi digitalni osnovni tečaj za module civilne zaščite (Modules Basic Course - MBC) v 18. ciklu izvajanja tečajev.

Tečaj je namenjen vodstvenim kadrom modulov iz evropskih držav, ki sodelujejo v mednarodnih reševalnih operacijah oziroma intervencijah v tujini. Po opravljenem tečaju se udeleženci lahko udeležijo štabnih, nato pa še praktičnih vaj v okviru evropskega programa usposabljanj na področju civilne zaščite.

Z namenom zagotavljanja kontinuitete usposabljanj v času epidemije covid-19, ko izvedba tečajev v fizični obliki ni mogoča, je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, v sodelovanju s švedsko Agencijo za zaščito in pripravljenost (MSB), avstrijskim Rdečim križem (ARC) in avstrijskim Ministrstvom za notranje zadeve (BM.I) tečaj pretvorila v popolnoma digitalno obliko.

Na tokratnem 5,5 dnevnem tečaju sodeluje skupno 20 udeležencev iz 18 držav: Avstrije, Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francije, Grčije, Hrvaške, Italije, Nemčije, Nizozemske, Portugalske, Romunije, Slovaške, Slovenije, Španije in Švedske.

Prihodnji digitalni tečaj MBC 18.2 bo izveden v mesecu aprilu 2021.

Slika je simbolna.

Tečaj MBC v digitalni obliki. | Avtor: Danaja Viskovič Rojs

1 / 2