Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša v pogovorih na pripravah na konferenco o prihodnosti Evrope

a Brdu pri Kranju so se s predsednikom vlade Janezom Janšo tako danes srečali predsednik republike Borut Pahor, njegov svetovalec dr. Ernest Petrič, minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar, državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade dr. Igor Senčar, državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve mag. Gašper Dovžan, dr. Žiga Turk, dr. Miha Pogačnik, Lojze Peterle, Dimitrij Rupel, dr. Matej Avbelj, dr. Peter Jambrek so na srečanju 5. marca izmenjali mnenja ter izkušnje, skupaj pa so oblikovali tudi predloge za poudarke Slovenije o Konferenci o prihodnosti Evrope.

Na Brdu pri Kranju so se s predsednikom vlade Janezom Janšo tako danes srečali predsednik republike Borut Pahor, njegov svetovalec dr. Ernest Petrič, minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar, državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade dr. Igor Senčar, državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve mag. Gašper Dovžan, dr. Žiga Turk, dr. Miha Pogačnik, Lojze Peterle, Dimitrij Rupel, dr. Matej Avbelj, dr. Peter Jambrek, ki so že na srečanju 5. marca izmenjali mnenja in izkušnje, skupaj pa so oblikovali tudi predloge za poudarke Slovenije na konferenci o prihodnosti Evrope.

Današnje srečanje je bilo namenjeno nadaljevanju priprav na vodenje konference o prihodnosti Evrope v drugi polovici leta 2021. "Poskrbeli bomo, da to ne bo dolgočasno zapravljanje priložnosti. Izzivov je veliko, a imamo tudi odgovore," je ob tem na družbenem omrežju Twitter zapisal predsednik vlade Janez Janša.