Skoči do osrednje vsebine

Načelnik Generalštaba na uradnem obisku v Bosni in Hercegovini

Načelnik Generalštaba SV generalmajor Robert Glavaš se med 15. in 17. marcem na povabilo načelnika Združenega štaba oboroženih sil Bosne in Hercegovine generala Senada Mašovića mudi v Bosni in Hercegovini.

Generala sta med pogovori izmenjala poglede na aktualno varnostno situacijo v regiji, predvsem v luči pandemije. Dotaknila sta se tudi izzivov, s katerimi se soočajo oborožene sile in začrtala smernice za krepitev nadaljnjega dvostranskega sodelovanja na vojaškem področju. General Mašović se je zahvalil za podporo Slovenske vojske pri usposabljanju usmerjevalcev združenih ognjev v Regionalni šoli usmerjevalcev združenih ognjev (AGOS) SV in se nadejal nadaljnjega tvornega sodelovanja na vseh področjih skupnega interesa.

Generalmajor Glavaš se je v okviru obiska srečal tudi s pripadniki slovenskega kontingenta, ki delujejo v Natovem poveljstvu v Sarajevu in v operaciji EU EUFOR Althea. Z delegacijo je obiskal Skupino za spremljanje in povezavo v Banja Luki, s katero je Slovenska vojska nedavno okrepila slovenski prispevek v mirovnih in stabilizacijskih prizadevanjih mednarodne skupnosti v BiH.

Načelnik Generalštaba SV generalmajor Robert Glavaš  in načelnik Združenega štaba oboroženih sil Bosne in Hercegovine generala Senada Mašovića med izmenjavo spominskega darila

Načelnik Generalštaba SV generalmajor Robert Glavaš in načelnik Združenega štaba oboroženih sil Bosne in Hercegovine generala Senada Mašovića

1 / 3