Skoči do osrednje vsebine

Delovni obisk iz BiH namenjen upravljanju s povečanim migracijskim tokom

Državna sekretarja dr. Božo Predalič in Franc Kangler sta danes v prostorih ministrstva v Ljubljani pozdravila predstavnike Ministrstva za varnost Bosne in Hercegovine in Službe za poslovanje s tujci. Obisk je namenjen krepitvi dvostranskega sodelovanja, še posebej izmenjavi znanj, izkušenj in dobrih praks pri upravljanju s povečanim migracijskim tokom.

Udeleženci so se seznanili z organizacijo in delom ministrstva na področju migracij, delom in izkušnjami slovenske mejne policije pri upravljanju povečanega migracijskega toka in kriminalistične policije pri preprečevanju tihotapljenja ljudi in drugih oblik organiziranega kriminala, povezanega s povečanim migracijskim tokom.

Gostje so obiskali so azilni dom v Ljubljani, Center za tujce v Postojni, na poti domov pa si bodo ogledali še nadzorni center Policijske postaje Brežice in Postajo mejne policije Obrežje. Delegacija Bosne in Hercegovine je na delovnem obisku v Sloveniji od 15. do 17. marca 2021.

Predstavniki Slovenije ter Bosne in Hercegovine na sestanku v sejni sobi ministrstva za notranje zadeve.

Predstavniki obeh delegacij na sestanku, namenjenem krepitvi dvostranskega sodelovanja, še posebej izmenjavi znanj, izkušenj in dobrih praks pri upravljanju s povečanim migracijskim tokom. | Avtor: MNZ