Skoči do osrednje vsebine

Uvodni nagovor ministrice prof. dr. Simone Kustec ob interpelaciji

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Ministrica prof. dr. Simona Kustec danes v Državnem zboru Republike Slovenije odgovarja na očitke iz vložene interpelacije.

V uvodnem nagovoru je poudarila, da bo današnja razprava s pomočjo dejstev in številk govorila o tem, kaj smo skupaj uspeli narediti v tem prvem letu. Tudi s predanim odnosom, razumevanjem in delom vseh zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter sodelavcev na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

"V sodelovanju s kolegi iz drugih resorjev vlade, z NIJZ, preko sodelovanja pri sprejemanju zakonov z vami, spoštovani poslanke in poslanci, državni svetniki in svetnice, županje in župani, z različnimi skupinami zainteresirane strokovne javnosti, Zavodom za šolstvo, CPI, RIC, obema državnima maturitetnima komisijama, strokovnimi sveti, s predstavniki ravnateljskih združenj, staršev, dijakov, študentov, raziskovalnih organizacij, rektorsko konferenco, športnimi organizacijami. Hvala vsem vam, ker skupaj z zaposlenimi v vzgoji in izobraževanju, raziskovalci, športniki, njihovimi vodstvi razumete, ker pomagate, ker s svojim znanjem in delom bogatite številne dosežke, ki smo jih dosegli v tem prvem letu mojega vodenja ministrstva.

Vemo, kaj delamo, vemo zakaj, predvsem pa za koga."

Celoten nagovor je na voljo v spodaj pripetem dokumentu.