Skoči do osrednje vsebine

Voščilo ministra Mateja Tonina ob mednarodnem dnevu žensk

Iskrene čestitke ob vašem prazniku, mednarodnem dnevu žensk.

Letos obeležujemo 110 let od prvega praznovanja tega pomembnega dneva (leta 1911 so ga na 19. marec prvič praznovali v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem). Ob tako visokem jubileju je naša pot usmerjena v to, da se o enakopravnosti med spoloma ne pogovarjamo le danes, temveč tudi jutri, pojutrišnjem … vsak dan. Predvsem pa moramo enakopravnost udejaniti - v našem načinu mišljenja in dela. Cilj današnjega dneva je zagotoviti enake možnosti in priložnosti za delo in življenje obeh spolov.

Vesel in ponosen sem, da ste ženske močan del kolektivov v Slovenski vojski, Upravi za zaščito in reševanje RS, upravnem delu ministrstva in obeh inšpektoratih, zahtevne naloge opravljate tako doma kot v tujini. S svojim delom pomembno krepite slovenski obrambni resor. Lahko smo zgled tudi ostalim državam, saj Slovenska vojska po številu pripadnic sodi v sam vrh med državami članicami zveze NATO.

Ob današnjem prazniku vam želim vse dobro in naj v zavedanju in znamenju enakopravnosti med spoloma ne bo le današnji dan, temveč vsak dan v letu. Zahvaljujem se vam za vaše delo in vam čestitam ob prazniku.

Mag. Matej Tonin, minister za obrambo

Voščilo ministra Mateja Tonina ob mednarodnem dnevu žensk

Voščilo ministra Mateja Tonina ob mednarodnem dnevu žensk | Avtor: MORS