Skoči do osrednje vsebine

Minister Vizjak podpisal pogodbo o sofinanciranju izgradnje pokritega bazena in njegove okolice v Novi Gorici

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je podpisal pogodbo o sofinanciranju projekta »Optimizacija in aktiviranje površin športnega parka Nova Gorica - izgradnja pokritega bazena«. Upravičenec projekta, ki se že izvaja in znaša več kot šest milijonov evrov, je Mestna občina Nova Gorica. S pogodbo bo omogočeno črpanje iz evropskega in državnega proračuna, in sicer v višini, več kot tri milijone evrov.

Minister Vizjak s pogodbo

1 / 2

Na območju športnega parka Nova Gorica je evidentirano degradirano urbano območje. Mestna občina Nova Gorica ima namen območje revitalizirati z izgradnjo pokritega bazena in njegove okolice. Športni park Nova Gorica se bo tako z namenom, da bo omogočen varen, funkcionalen in urejen dostop do objekta pokritega bazena, uredil v zeleni prostor za druženje. Urejena bo osrednja komunikacijska pot s sodobno urbano opremo, hortikulturno ureditvijo in parterjem pred novo načrtovanim objektom pokritega bazena.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša več kot šest milijonov evrov. Prispevek na programskem območju kohezijske regije Zahodna Slovenija znaša več kot tri milijone evrov, in sicer podpora Evropske unije skoraj dva milijona evrov in pol (80 %), iz državnega proračuna pa več kot 600.000 evrov (20 %), skupaj tako v vrednosti polovice investicije. Poskusno obratovanje bazena je predvideno med januarjem in marcem 2022.