Skoči do osrednje vsebine

Vabilo slovenskim vinskim grosistom

Slovensko predsedovanje Svetu EU je odlična priložnost za promocijo Slovenije in različne oblike sodelovanja slovenskih podjetij s tujimi partnerji. V tej luči se je Stalno predstavništvo RS pri Evropski uniji z Generalnim sekretariatom Sveta Evropske unije (GSS) dogovorilo, da bo Svet Evropske unije pred začetkom slovenskega predsedovanja kupil določeno količino slovenskih vin, ki jih bodo postregli na uradnih pogostitvah med zasedanji različnih formacij Sveta EU.

GSS bo nakup izvedel preko postopka javnega naročanja, javni razpis bo objavljen v naslednjih dneh. V tem okviru so stalno predstavništvo zaprosili za pomoč pri identifikaciji zainteresiranih slovenskih grosistov, ki so pripravljeni ponuditi svoja vina in sodelovati v postopku. Opozorilo: GSS neposredno s proizvajalci vina ne more sodelovati.   

GSS bo naročil predvidoma okoli 1000 litrov slovenskega vina z omejitvijo najvišje cene za steklenico vina v višini 15-17 evrov. Sodelujoči grosisti bodo lahko ponudili svoja vina, v postopku pa bodo morali predložiti vzorčno vino za potrebe testiranja.

Vabimo slovenske vinske grosiste, da izrazijo svoj interes za sodelovanje do petka, 5. marca 2021, na e-naslov: barbara.javornik@gov.si.