Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan na spletni konferenci "E-mobilnost: Slovenija – Nemčija" o skupnih izzivih hitrega razvoja novih tehnologij

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je danes z uvodnim nagovorom sodeloval na spletni konferenci "E-mobilnost: Slovenija - Nemčija", ki jo je organiziralo slovensko društvo E-mobility. V svojem prispevku je poudaril velik pomen gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Nemčijo, še posebej na področju avtomobilske industrije, kjer državi ustvarita več kot četrtino blagovne menjave.
Dr. Raščan sedi pred ekranom

Državni sekretar dr. Raščan med nagovorom na spletni konferenci | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Opozoril je na skupne izzive, ki jih prinaša hiter razvoj novih tehnologij in pogonov, in v tem smislu na potrebo po večjem sodelovanju med evropskimi podjetji, ki ga terja globalna konkurenca. Pri tem je omenil rešitve, ki jih nemškim partnerjem lahko ponudijo nekatera prepoznavna slovenska podjetja in investicijske priložnosti, ki se ponujajo na tem področju.

Slovenskemu društvu E-mobility in nemškemu zveznemu združenju za elektromobilnost - BEM je zaželel veliko uspeha s konferenco in jima čestital za sklenitev formalnega dogovora o sodelovanju, ki lahko pomembno prispeva k nastanku novih idej in skupnih inovativnih projektov.