Skoči do osrednje vsebine

Prijava za sodelovanje mladih na dogodku pred Okoljsko konferenco ZN v Milanu podaljšana do 15. marca

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Stalno predstavništvo Italije pri Združenih narodih (ZN) pripravlja poseben dogodek v okviru Okoljske konference ZN (COP26) v Milanu, in sicer »Youth4Climate: Driving Ambition Event«, ki bo potekal 28. in 30. septembra letos. Tako je Italija v sodelovanju z drugimi institucijami objavila razpis na svetovni ravni za izbor mladih voditeljev, ki naj bi se tudi udeležili tega dogodka v Milanu. Na globalni razpis, ki je odprt za prijavo vseh mladih, ki lahko razvijejo in predstavijo konkretne predloge za pospeševanje podnebne agende in neposredno sodelujejo z ministri, se je treba prijaviti do 15. marca.

Mladim delegatom omogočajo, da razvijejo in predstavijo konkretne predloge za pospeševanje podnebne agende in da lahko neposredno sodelujejo z ministri, ki se udeležujejo predpristopne prakse. Globalni razpis je odprt za vse mlade (stare med 15 in 29 let) z izkušnjami na področju podnebja in strokovnim znanjem katere koli izmed 197 držav pogodbenic Okvirne konvencije OZN o podnebnih spremembah (UNFCCC).

Vabljeni so predvsem mladi iz marginaliziranih skupnosti, saj predstavljajo skupnosti, ki so najbolj prizadete zaradi vpliva podnebne krize. Cilj globalnega poziva k akciji je zagotoviti enakovredno geografsko, spolno in socialno zastopanost tega pomembnega dogodka.

Prijava na razpis

Dodatne informacije o Youth4Climate: Driving Ambition Event in drugih načinih, kako se vključiti pre-COP26