Skoči do osrednje vsebine

Uradna otvoritev novih prostorov Vrhovnega državnega tožilstva RS

Ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič se je udeležila otvoritve novih prostorov Vrhovnega državnega tožilstva RS na Vilharjevi 23 v Ljubljani. Državni tožilci in državnotožilsko osebje so na novi lokaciji dobili sodobne in funkcionalne prostore, ki bodo pripomogli k optimizaciji delovnih procesov.

Ministrica je ob tej priložnosti dejala,  da je otvoritev novih prostorov rezultat dobrega sodelovanja med ministrstvom in Vrhovnim državnim tožilstvom RS:  "Konec leta 2019 smo začeli s postopkom iskanja novih prostorov, a je bilo zaradi epidemije iskanje začasno prekinjeno. Junija 2020 smo ponovno pričeli z javnim zbiranjem ponudb in veseli nas, da smo našli primerno rešitev. Veseli smo, da smo s skupnimi močmi uspeli najti primerne prostore, in želim si, da bi dobro služili," je povedala ministrica.

Generalni državni tožilec Drago Šketa se je ministrici zahvalil za posredovanje Ministrstva za pravosodje, ki je pripomoglo k urejanju večletne prostorske stiske Vrhovnega državnega tožilstva RS ter Specializiranega državnega tožilstva RS, posledično pa tudi prostorske stiske Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili, in na novo vzpostavljenega Urada evropskih delegiranih tožilcev, za potrebe Evropskega javnega tožilca v letu 2021.

Na lokaciji na Trgu OF 13, kjer se je pred selitvijo nahajalo Vrhovno državno tožilstvo RS, je več prostora pridobilo Specializirano državno tožilstvo RS, ki se mu bo v kratkem pridružil tudi Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Prostore bodo dobili še evropski delegirani tožilci, več prostora pa bo na voljo tudi Državnotožilskemu svetu.

Uradna fotografija: Državni sekretar Zlatko Ratej, ministrica mag. Lilijana Kozlovič, Generalni državni tožilec Drago Šketa
1 / 2