Skoči do osrednje vsebine

Slovenija prejela donacijo Združenih arabskih emiratov za boj proti covidu-19

Danes je s posebnim letalom Etihad Airways iz Združenih arabskih emiratov v Slovenijo prispelo 7 ton zaščitne opreme za boj proti pandemiji covida-19. Državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Stanislav Raščan in namestnik direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič sta se ob prejemu pošiljke veleposlaniku Združenih arabskih emiratov Ibrahimu Salimu Mohamedu Al Mušarahu zahvalila za velikodušno donacijo.

Državni sekretar dr. Raščan je v pogovoru z veleposlanikom Al Mušarahom poudaril dobro dvostransko sodelovanje med državama in pomen solidarnosti v skupnem boju proti novemu koronavirusu. Veleposlanik Al Mušarah je izrazil interes Združenih arabskih emiratov za krepitev odnosov med državama na vseh področjih. Poudaril je, da je donacija zaščitne opreme odraz zavezanosti Združenih arabskih emiratov skupnemu boju proti pandemiji.

Združeni arabski emirati so nujno pomoč za boj proti covidu-19 donirali tudi številnim drugim državam, med drugim Italiji, Združenemu kraljestvu, Češki in Ukrajini.