Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Dovžan s slovenskimi člani Evropskega ekonomsko-socialnega odbora o prioritetah slovenskega predsedovanja Svetu EU

V okviru priprav na predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije se je na pobudo Ministrstva za zunanje zadeve državni sekretar Gašper Dovžan danes virtualno sestal s slovenskimi člani v Evropskem ekonomsko-socialnem odboru. V uvodnem nagovoru je predstavil predvidene prednostne naloge slovenskega predsedovanja v drugi polovici leta.
Državni sekretar Gašper Dovžan

Državni sekretar Gašper Dovžan med pogovorom | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Državni sekretar Dovžan je na srečanju izpostavil pomen krepitve odpornosti Evropske unije, njeno gospodarsko prenovo s poudarkom na digitalnem in zelenem prehodu, krepitev Unije, ki temelji na vladavini prava in ohranjanju evropskega načina življenja, ter varno Unijo, ki bo zanesljiv in dober partner v soseščini in svetu.

Sogovorniki so v luči priprav na predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije izmenjali mnenja in predloge glede sodelovanja z Evropskim ekonomsko-socialnim odborom, v okviru katerega lahko skupaj pomembno prispevamo k uspešni implementaciji prioritet slovenskega predsedovanja. Dogovorili so se za posebej okrepljeno sodelovanje v času predsedovanja ter medsebojno informiranje o vsebinah, ki so v posebnem interesu Slovenije.

Državni sekretar Dovžan je izpostavil zavedanje o pomenu tvornega sodelovanja z Evropskim ekonomsko-socialnim odborom in poudaril pomen povezanosti s slovenskimi člani v Evropskem ekonomsko-socialnem odboru. Zahvalil se jim je za pobude in predloge ter se zavzel za nadaljevanje tovrstnih srečanj, ki pomembno prispevajo h krepitvi sodelovanja z Evropskim ekonomsko-socialnim odborom.