Skoči do osrednje vsebine

Generalmajor Robert Glavaš na konferenci Vojaškega odbora Nata

V sredo, 27. januarja, se je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš udeležil konference Vojaškega odbora Nata v Bruslju.

Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je udeležence konference seznanil s trenutno varnostno situacijo, z delovanjem in načrti Nata.

Načelniki so v nadaljevanju razpravljali in sprejeli zaključke o mednarodnih operacijah in misijah Nata, o konceptu odvračanja in obrambe (DDA), o Natovem konceptu vojskovanja (NWCC) ter o trenutni situaciji, povezani s pandemijo.

Ob robu konference se je generalmajor Glavaš srečal z operativnim poveljnikom operacije Althea v Bosni in Hercegovini, z namestnikom načelnika štaba Poveljstva za operacije Nata,  z veleposlanikoma Republike Slovenije pri Natu in EU in z veleposlanico v politično varnostnem odboru. Ob upoštevanju ukrepov za ohranjanje zdravje je s trenutnim stanjem in načrti za 2021 seznanil pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo v poveljstvu Nata v Bruslju, Vojaškem predstavništvu pri EU v Bruslju ter pripadniki, ki delujejo na Natovem poveljstvu za operacije v Monsu.