Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za modularne pisarne za boljše obvladovanja epidemije

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »COVID19 - Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva – modularne pisarne«. Za projekt v višini 340.000 evrov, ki ga bo izvajal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), bo sredstva prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Za potrebe delovanja epidemiološke službe NIJZ se bo v okviru projekta zagotovilo dodatne prostore, ki bodo omogočali aktivacijo in povezovanje dodatnih kadrov za iskanje kontaktov z namenom zajezitve širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

V okviru naložbe je predvidena selitev klicnega centra iz začasnih prostorov v modularne pisarne. V fazi epidemije bodo te namenjene operativnemu klicnemu centru za nujne primere, ki bo neposredno povezan s Centrom nalezljivih bolezni, po koncu epidemije pa bo klicni center namenjen vzpostavitvi operativnega centra za nujne primere.

Naložba dopolnjuje že potrjeni projekt »COVID19 - Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva«.