Skoči do osrednje vsebine

Svečana prisega pravosodne policistke

Na Generalnem uradu je 21. januarja 2021 potekala svečana prisega novosprejete pravosodne policistke, ki bo svoje delo opravljala v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor.

Generalni direktor mag. Bojan Majcen ji je čestital za uspešno opravljeno usposabljanje in izpite ter polna pooblastila, ki jih je pridobila s slovesnim dogodkom. Poudaril je pomen prisege, ki mora biti vodilo vsakega pravosodnega policista pri uresničevanju poslanstva poklica. Izpostavil je tudi možnosti osebnega in kariernega napredovanja v okviru »Poklica, s katerim rasteš!«

V Upravi Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij trenutno zaposlujemo 548 pravosodnih policistov ter 34 pravosodnih policistov – kandidatov, ki jih zaposlujemo za določen čas. V naše vrste prijazno vabimo nove kandidate, zato se prijavite na prosta delovna mesta na različnih lokacijah zavodov za prestajanje kazni zapora, ki jih redno objavljamo na skupnem državnem spletišču.

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij danes in jutri, 22. in 23. januarja 2021, sodeluje na sejmu izobraževanja in poklicev Informativa. Vabimo vse mlade, da nas obiščete na spletni stojnici in izveste več o poklicu pravosodni policist.