Skoči do osrednje vsebine

Dr. Edi Gobec (Rojaki za samostojno Slovenijo)

Ta teden v Rubriki Rojaki za samostojno Slovenijo na portalu Slovenci.si predstavljamo dr. Edija Gobca, uglednega slovenskega filozofa, sociologa, antropologa, zaslužnega profesorja državne univerze Kent v ZDA, ustanovitelja in ravnatelja Slovensko-ameriškega raziskovalnega centra v Clevelandu, člana Akademije znanosti v New Yorku in prejemnika številnih nagrad in odlikovanj. Dr. Gobec je svoje življenje posvetil raziskovanju dosežkov ustvarjalcev slovenskih korenin in pomembno prispeval k prepoznavnosti Slovenije.
Dr. Edi Gobec, na vrhu na belem traku napis Rojaki za samostojno SLovenijo in logo (simbolj Triglava v beli, modri in rdeči barvi, tri rumene zvezde in pod tem napis Slovenija 30).

Dr. Edi Gobec | Avtor: Vir: Ideastream

V času osamosvojitve je aktivno sodeloval  pri delu Slovenskega ameriškega sveta pod vodstvom dr. Mateja Roesmanna. Bil je velik človek, ponosen in zaveden Slovenec. Plod njegovega življenjskega raziskovanja izjemnih Slovencev je tudi leta 2015 izdana knjiga Slovenski ameriški izumitelji in inovatorji.

Več o dr. Ediju Gobcu in njegovem prispevku k osamosvojitvi pa najdete v prispevku na slovenci.si.