Skoči do osrednje vsebine

Delovni obiski v slovenskih bolnišnicah

Vodstvo Ministrstva za zdravje je obiskalo slovenske bolnišnice z namenom seznanitve s stanjem v bolnišnicah zaradi koronavirusa

Državna sekretarka mag. Marija Magajne je v soboto, 16.1.2021, obiskala Splošno bolnišnico Celje. Z vodstvom se je pogovarjala o cepljenju in obdobju, ki sledi po koronavirusu. Pohvalila je dobro delo v Splošnici bolnišnici Celje med obema valoma in izpostavila, da zanimanje za cepljenje, tudi med zdravstvenimi delavci, narašča.

Vodja kabineta doc. dr. Tina Bregant je ob obisku Splošne bolnišnice Izola izrazila zadovoljstvo nad dobrim potekom cepljenja med zaposlenimi v bolnišnici, saj se je cepilo že 460 zaposlenih. Izpostavila je, da je situacija v slovenskih bolnišnicah resna, vendar s skrajnimi napori zdravstvenih delavcev obvladljiva. Pohvalila je solidarnost med slovenskimi bolnišnicami pri prevzemanju COVID pacientov.

Državna sekretarka Alenka Forte je v nedeljo, 17. 1. 2021, obiskala Splošno bolnišnico Murska Sobota, z namenom seznanitve z razmerami v eni od trenutno najbolj obremenjenih slovenskih bolnišnic.

Ob obisku je spomnila na dogovor, da v času epidemije vse slovenske bolnišnice delujejo kot ena bolnišnica. Zato je Ministrstvo za zdravje ta teden na slovenske bolnišnice naslovilo dopis s prošnjo, da v tem času delujejo solidarno in da manj obremenjene bolnišnice sprejmejo paciente iz bolnišnic, ki so s COVID bolniki bolj obremenjene.

Državna sekretarka Alenka Forte se je ob obisku tudi zahvalila vsem zdravstvenim delavcem v bolnišnici za izjemno požrtvovalno delo.