Skoči do osrednje vsebine

Svečana prisega enajstih novosprejetih pravosodnih policistov

Na Generalnem uradu je danes, 14. januarja 2021, potekala svečana prisega enajstih novosprejetih pravosodnih policistk in policistov. Vsi so uspešno opravili usposabljanje ter konec preteklega in v začetku leta 2021 opravili tudi zaključne izpite. Pravosodni policistki in policisti bodo svoje delo opravljali v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana, Koper, Dob pri Mirni, Maribor, Celje ter v Prevzgojnem domu Radeče.

Pravosodni policisti so pred generalnim direktorjem mag. Bojanom Majcnom podali prisego: »Slovesno prisegam, da bom pri izvajanju nalog varovanja in nadzora vestno, odgovorno, humano in zakonito izpolnjeval svoje naloge ter spoštoval človekove pravice in temeljne svoboščine.«

Tokratna prisega je bila nekoliko drugačna, saj je zaradi zdravstvenih omejitev prvič potekala na daljavo, preko videopovezave. Veseli nas, da smo z današnjim dnem v naše vrste sprejeli sodelavce s polnimi pooblastili in jim za ta korak iskreno čestitamo ter želimo uspešno delo v zavodih.

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij bo 22. in 23. januarja 2021 s predstavitvijo poklica pravosodni policist sodelovala tudi na sejmu izobraževanja in poklicev Informativa. Prijazno povabljeni, da obiščete našo spletno stojnico in pobliže spoznate »Poklic, s katerim rasteš!«.