Skoči do osrednje vsebine

Little Dutch Doktor set- varnostno opozorilo

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o neskladnem izdelku in nato še preko distributerjev v Sloveniji informacijo, da podjetje Tiamo iz Nizozemske kupcem izdelka Little Dutch Doctor’s Bag Playset (LD 4473, EAN koda 8713291444737) pošilja varnostno opozorilo.

Podjetje je odkrilo potencialno varnostno težavo, ki lahko povzroči, da se vijolično/rumene tablete, ki so del seta, odlepijo od traku. To pomeni nevarnost zadušitve za (zelo) majhne otroke, če dajo te tablete v usta.

Izdelek je bil prodajan od septembra 2019 do zdaj, v trgovinah z igračami, trgovinah z otroško opremo in na spletu. Prodajo izdelka so takoj ustavili.

Če imate izdelek LD4473 Doktor set, te tablete hranite izven dosega otrok in jih pošljete nazaj. Za brezplačno pošiljanje tablet nazaj se pozanimajte tam, kjer ste izdelek kupili. Kot nadomestek in zahvalo za sodelovanje vam bodo poslali darilce.

Trenutno imamo podatke o teh distributerjih te igrače v Sloveniji:

  • spletna trgovina Pikolin, Pikolin d. o. o., Ljubljanska cesta 16, Celje, info@pikolin.si ,
  • spletna trgovina e-baby, E-PALACE d. o. o., Selo pri Bledu 28, Bled, info@e-baby.si,
  • spletna trgovina Evitas, Evitas Shop d.o.o., Cesta 25. junija 1G, 5000 Nova Gorica, Cesta 25. junija 1G, 5000 Nova Gorica, info@evitas.si