Skoči do osrednje vsebine

Dan gorske biotske raznovrstnosti, 13. januarja 2021, od 9. do 17.30. ure

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Prihajajoči Dan gorske biotske raznovrstnosti, poseben dogodek o gorski biotski raznovrstnosti, se bo odvijal 13. januarja 2021.

Vabimo vas, da se pravočasno prijavite, po prijavi boste prejeli informacije o poteku dogodka

Gore imajo ključno vlogo za dobro počutje ljudi po vsem svetu. Njihova bogata biotska raznovrstnost in vitalni ekosistemi prispevajo k zaščiti biotske raznovrstnosti v svetovnem merilu. So tudi pomembna območja kulturne dediščine in raznolikosti. Vendar je ta edinstven prostor občutljiv na podnebne spremembe, onesnaževanje in spremembe rabe zemljišč, kar vse ogroža rastlinstvo in živalstvo gora ter lokalne gorske skupnosti.

Dan gorske biotske raznovrstnosti bo združil strokovnjake in politične predstavnike iz gorskih regij po vsem svetu. Dogodek bo služil kot platforma za tiste, ki delajo na področju gorske biotske raznovrstnosti, za razpravo o učinkovitih orodjih in mehanizmih za zaščito dragocene biotske raznovrstnosti. Program dogodka.

Dan gorske biotske raznovrstnosti gosti odhajajoče francosko predsedstvo Alpske konvencije v sodelovanju s francoskim predsedstvom strategije EU za alpsko regijo (EUSALP). Dogodek skupaj koordinirajo Alpska mreža zavarovanih območij (ALPARC), Stalni sekretariat Alpske konvencije in Sekretariat Karpatske konvencije ter Program Združenih narodov za okolje (UNEP).

Zagotovljeni bodo prevodi v angleški, francoski, nemški, italijanski in slovenski jezik.

Vabljeni k sodelovanju!