Skoči do osrednje vsebine

Register kmetijskih gospodarstev v času od 11. do 24. januarja 2021 ne bo deloval

V skladu z 91. členom Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 (Uradni list Republike Slovenije, številka 175/20) bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posodobilo GERK-e (grafične enote rabe kmetijskega gospodarstva) po uradni dolžnosti, z izločitvijo vseh neupravičenih površin. V skladu s 143. členom Zakona o kmetijstvu pa tudi druge podatke, vpisane v Register kmetijskih gospodarstev (RKG). Izpisov iz RKG ne bo izdanih, bodo pa shranjeni v RKG aplikaciji.

Nosilec kmetijskega gospodarstva lahko od 31. januarja 2021 preveri stanje svojih GERK in stanje morebitnih drugih napak v RKG z vnosom svoje KMG-MID številke (to je idetifikacijska številka kmetijskega gospodarstva) na spletnem pregledovalniku oziroma z veljavnim osebnim spletnim certifikatom v eRKG na tem spletnem naslovu.

Če se nosilec kmetijskega gospodarstva ne strinja s posodobitvijo, lahko dejansko stanje svojih GERK uredi na pristojni upravni enoti.

Vljudno prosimo, da se za urejanje podatkov v Registru kmetijskih gospodarstev na upravnih enotah dosledno naročite po telefonu!