Skoči do osrednje vsebine

Nadaljevanje izvajanja pravniških državnih izpitov

Po krajši prekinitvi, zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, Center za izobraževanje v pravosodju nadaljuje z izvajanjem izpitnih rokov za pravniški državni izpit. Prvega razpisanega pisnega dela izpita se je v začetku tega tedna udeležilo 26 kandidatov.

Na Ministrstvu za pravosodje se zavedamo, da so se kandidati zaradi odpovedanih izpitnih rokov v novembru in decembru 2020 znašli v zahtevni situaciji, predvsem zato, ker so priprave na pravniški državni izpit dolgotrajne in psihično obremenjujoče. Zato so sodelavci na Centru za izobraževanje v pravosodju vložili še dodatne napore, da so vzpostavili ustrezne pogoje in omogočili nadaljnjo varno izvedbo PDI, ob upoštevanju preventivnih ukrepov in navodil NIJZ. Poleg tega so v januarju za opravljanje izpita določili dva termina, naslednja skupina kandidatov bo k pisnemu delu izpita pristopila 11. in 12. januarja.

Termini za izpitne roke v letošnjem letu bodo predvidoma tekli redno po pravilniku. Vabimo pa vas, da aktualna obvestila  spremljate tudi na spletni strani Centra www.cip.gov.si.